Egyedi táskák és kiegészítők.

2017. augusztus 06. 08:12 - Monimi.hu

Miért jó neked, ha nem dolgozom?

cr.jpg

Biztosan láttad a weboldalon a kiírást: szabadságon van. - Hát már megint nyaralni megy! De folyton! - mondod te. :-D De nem egészen! :-) Igaz, hogy egy hétig nem leszek itthon és postázni sem tudok, de most valami nagyon izgalmas dologba fogok.

Nagykőrösre indulok a nemezes alkotó táborba, ahol tanulni, fejlődni fogok. És reményeim szerint ez a hét sokat tesz majd hozzá ahhoz, hogy egyre szebb dolgokat alkossak. Ez minden Monimisnek jó hír, nem igaz?

A tábor központi témája a táska nemezből… ami önmagában nem hoz minket lázba, de én a különleges nemezes felületképzésekre vagyok kíváncsi, amit ezután textillel kombinálva csak én készítek az országban. Nagy izgalommal várom ezt a hetet. Kívánj nekem sok szerencsét!

Szerinted is kell néha egy kis kiruccanás a varró szobából, hogy lássunk más, inspiráló dolgokat is? Most bevallom (ezt nem is vettétek észre), hogy múlt héten egy napra elszöktem Kapolcsra, a művészetek völgyébe szétnézni egy kicsit.

Háát! Fantasztikus volt! Voltam a Virtuózok koncerten, Lóci játszik és egy jazz koncerten is. Kerámiát festettem és laskát ettem. De leginkább a vásár érdekelt. És természetesen a textilesek. Voltak színvonalas áruk és kevésbé... S nagyon megnyugodtam, mert láttam, hogy jó minőséget varrok és nagyon egyedit! Ezért neked vagyok hálás, aki a folyton rohanó világunkban rám szán egy pici időt és megnézi a dolgaimat!

Köszönöm szépen!

Szólj hozzá!
2017. július 07. 11:00 - Monimi.hu

Bemutatom a munkatársaimat

Mielőtt nyaralni indulunk, belefogtam a varroda takarításba. Hűűű, nem könnyű!!! De nézzük, kik segítenek nekem egész évben.

A képen Siruba- a Taiwani főnök, aki japán származásával komoly pozícióban van a cégnél. Háttérben Sirubáné a fedőző(nő), aki a táskavarrásban nem sok szerepet játszik, viszont komoly hozománya volt, amikor bekerült a családba, (nagyon sokat kellett fizetni érte).

1.jpg

Bemutatom a többi "munkatársat" is, akik rendesen robotolnak, hogy a főnök keze alá dolgozzanak és igazából nem sokba vannak nézve... hát igen, ez valahogy így szokott lenni...

2.jpg

Ő itt Gerda, aki egy német lomtalanításból került hozzám és címkéket varr. (Esetleg befejezi a táska béléseket.) Ezeket tudja jól, többre nemigen képes. Ő is tisztában van vele, hogy sohasem fog olyan szépen varrni, mint a Taiwani főnök :) De azért szépen teszi a dolgát!

3.jpg

Ő itt "Singer Baby"! Nagyon szépen el tudja szegni az anyagok szélét 3 vagy 4 szálas varrattal. Régóta az enyém, sokat megéltünk már együtt. Egyszerűen imádjuk egymást! Most nyaralás alatt beadom egy kis generálra, hogy megfiatalodva kezdje az őszi munkálatokat.

4.jpg

Ez a gép a Big Brother. A műhely sarkából mindent lát! :) és csak néha szól bele a napi munkába, ugyanis egy kézi hímzőgép. Szabadon lehet vele mindenféle hímzéseket készíteni, már ha jó az ember kézügyessége. Sokat kell vele gyakorolni, nekem is kell egy fél óra mire bevarrom magam, ha neki látok hímezni. De nagy teret ad az alkotáshoz.

5.jpg

Végül, de nem utolsó sorban szeretném bemutatni nektek a legrégibb, legszeretettebb leg-leg-legemet! :)

Ő Singer Öreglány. Az első varrógépem, amin igazából megtanultam varrni, miután kinyírtam anyám orosz gépét, mert megvarrtam vele a tornász papucsomat. :) Majdnem olyan öreg, mint én és olyan könnyen hozzá lehet vele férni minden apró kis részhez, olyan könnyen fordul, mintha csak rajzolnék vele. A szép fonalhímzéseket együtt készítjük el, felvarrjuk az apró leveleket, virágokat, madárkákat. Együtt álmodjuk textilbe az elképzeléseimet. ❤

Szólj hozzá!
2017. június 10. 06:45 - Monimi.hu

Cross-bag hátizsák

cbhati.jpg

Abszolút nyárias, igazi vízparti ragyogás ez a hátizsákká alakítható táska! Vakító türkiz gyöngyvászonnal és kagylóhéj színű műbőr csíkkal kombináltam ezt a szép mandalás anyagot. Csodás kiegészítője lesz idén nyáron a ruhatáradnak!

Itt megnézheted a többivel együtt. Kattints >>>www.monimi.hu/#portfolio

Szólj hozzá!
2017. május 27. 08:00 - Monimi.hu

Türkiz

turkiz.jpg

A hagyomány szerint a türkiz egyesíti a földet és az eget, összebékíti a férfi és a női energiákat. Támogatja az önmegvalósítást és a kreatív problémamegoldást; csillapítja a lámpalázat, ha tömeg előtt kell beszélni. Belső nyugalmat biztosít, miközben nagyon is éberek maradunk, és segíti a kreativitást megnyilvánulását. Megszünteti a hangulathullámzást, romantikus szerelemre ösztönöz.

Szólj hozzá!
Egyedi táskák és kiegészítők.